data analyse kan je geld opleveren

De waarde van data is misschien wel hoger dan je denkt

In ERP en CRM systemen wordt veel data vastgelegd, dat kost tijd en inspanning. Daarmee is data een kostbaar bezit. Nu bieden de meeste ERP systemen diverse mogelijkheden om diverse overzichten te geven van zaken zoals de Order Intake, gefactureerde Omzet een Balans Winst & Verlies, etc.

 

Toch zijn er veel rapportage tools waarmee je veel specifieker gegevens uit je ERP systeem kunt halen. Veel consultants zijn gespecialiseerd in het maken van “maat” overzichten. Bijvoorbeeld Wat is de omzet van een bepaald artikel of artikelgroep in een bepaalde periode en wat zijn de e-mail adressen van de klanten die dat artikel gekocht hebben. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een vijverpomp hebben gekocht, waarbij de filter 1 x per jaar vervangen moet worden.

 

Door die klanten een adviserend mailbericht te sturen, is de kans groot dat men deze filter gaat kopen. Zo maak je van data weer geld.

 

Met de juiste tool(s) kan jij of een consultant de investering in je data laten renderen. Ben je handig met MS Excel, wist je dat je in de menubalk onder “Gegevens” via “Van andere bronnen” je gegevens voor een rapportage uit een ERP database kunt halen en vervolgens in Excel kunt analyseren. (Mits je de juiste rechten hebt)

 

🔹 Heb jij binnen je ERP systeem data waarmee je ook (extra) omzet kunt genereren?

🔹 En doe je dat?

Deel op
Social
Media