Het verschil tussen een financiele administratie en een ERP gedreven administratie

Actie nemen als het nog kan!

Je kan een administratie voeren door facturen te boeken van wat je gedaan hebt en inkopen en kostenfacturen te boeken als je de factuur van de leverancier hebt ontvangen. Zo heb je voor de wet en fiscus al vlug een correcte boekhouding.

 

🔹Iets meer & iets minder
Met ERP software, leg je alles / zoveel mogelijk vast in een administratief systeem, wat uiteindelijk resulteert in de factuur die jij gaat maken of de inkoopfactuur die jij gaat boeken. Deze hoef je niet meer zelf te boeken, dat doet het ERP systeem voor jou.

 

🔹Wat is het voordeel
Met ERP heb je grip / inzicht op hoe je resultaten gaan worden en je kunt ingrijpen als het “fout” dreigt te gaan. Bijvoorbeeld je hebt uitstaande offertes waar je zaken voor moet inkopen, als de inkoopprijzen plots stijgen en je zou de offerte accepteren tegen je “oude” prijzen, kan het zijn dat je geen geld verdiend met het werk dat je doet. Als je 100 uur begroot en uiteindelijk 140 uur werktijd besteed en dit niet tijdig bespreekt met de opdrachtgever doe je je zelf ook te kort.

 

🔹Ingrijpen als het (nog) kan
In basis is ERP software alle software waarmee je bedrijfsprocessen (verkoop, inkoop, projecten, planning, salarissen, vaste lasten, beheer, etc. etc.) zo vroeg mogelijk in beeld brengt zodat je de toekomstige (financiële) resultaten in beeld krijgt en je de mogelijkheid hebt om in te grijpen als er “iets” fout dreigt te gaan.

Meer over bedrijfsprocessen

Meer over het visualiseren van bedrijfsprocessen, businesslogica en informatie stromen lezen en zien. dat kan hier