Is uw website na maart 2020 nog geschikt voor mobiele devices?

Is uw website na maart 2020 nog geschikt voor mobiele devices?

  • Berichtcategorie:Nieuws / Website(s)
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Mobiel thema

Het mobiele thema van Jetpack voor WordPress wordt beëindigd in maart 2020.

Volg deze aanwijzingen om ervoor te zorgen dat uw site is voorbereid.

In maart 2020 stoppen we met het mobiele thema van Jetpack. Oorspronkelijk creëerden we de mobiele themafunctie als een fall-back toen het reguliere thema geen mobiele weergave bevatte. De meeste thema’s bevatten nu standaard een mobiele weergave, dus de functie is niet langer nodig.

Het is zeer waarschijnlijk dat uw huidige thema al klaar is voor mobiele apparaten. Uw themadocumentatie zal dit aangeven. Als u het daar niet kunt vinden, moet u rechtstreeks contact opnemen met de thema-ontwikkelaar. U kunt ook de onderstaande aanwijzingen volgen om een ​​snelle test uit te voeren.

Als u vindt dat het thema niet geschikt is voor mobiele apparaten, ook wel ‘responsief’ genoemd, is het beter om een ​​thema te vinden dat responsief is dan het mobiele thema van Jetpack te gebruiken. Met Jetpack kunt u een van de thema’s kiezen die beschikbaar zijn in uw WordPress.com Themalijst. Dit zijn allemaal responsieve thema’s.

Responsieve thema’s bieden een eenvoudige manier om een ​​website op te zetten die er op elk apparaat geweldig uitziet – inclusief uw desktopcomputer, laptop, tablet of mobiel apparaat. Naast het correct laden op elk apparaat, werken de best reagerende thema’s ook naar behoefte en zijn ze gemakkelijk te navigeren op elk schermformaat. Bij responsieve thema’s is ook geen specifiek mobiel thema meer nodig – het thema reageert op het apparaat dat de inhoud bekijkt en past de inhoud dienovereenkomstig aan.

Controleer of uw huidige WordPress-thema geschikt is voor mobiele apparaten

Als u Jetpack 8.1 of hoger gebruikt, kunt u met deze Google-tool snel controleren of uw huidige thema geschikt is voor mobiele apparaten. Zorg ervoor dat u? Jetpack-preview = responsivetheme aan het einde van uw URL plaatst tijdens het testen, zoals hieronder te zien. Voorbeeld: jetpack.com/?jetpack-preview=responsivetheme