Doordacht implementeren om tot een rendabele ERP omgeving te komen

Bedenk en beschrijf voor dat je begint

Vaak wordt gedacht dat je “gewoon” even een ERP systeem kan kopen of dat je je er “even” op kan abonneren in de Cloud en dat “het” dan werkt. Helaas zo werkt dat niet! Je moet erin groeien en daar is tijd voor nodig. In feite bepaal je vooraf hoe het groeipad er uit gaat zien. Zie onderstaand willekeurig voorbeeld hoe dat er uit zou kunnen zien.

Houd er rekening mee dat ERP systemen verschillende “prijs” modellen hebben, meestal zijn de prijzen gekoppeld aan functies / ERP onderdelen, aantal gebruikers, aantal administraties, etc. Bij sommige ERP systemen zijn de prijzen per gebruiker hoger en per functie / ERP onderdeel lager en bij andere is dat weer andersom. Of worden er verschillen gemaakt tussen Heavy users, Medium Users en Lite Users. Door dit mee te nemen in het groeiplan, kun je ROI meetpunten benoemen en een fasering toepassen die financieel haalbaar is. 

 

🔹 Stap 1

Je begint met één medewerker en enkele ERP onderdelen (Financieel en Facturatie) als basis voor de standaard administratie.

 

🔹 Stap 2

Een volgende stap zou de orderverwerking kunnen zijn, nog steeds met één gebruiker, omdat het ordersysteem de facturatie automatisch kan laten doen en er geen extra werk bij komt.

 

🔹 Stap 3

Daarna bijvoorbeeld de CRM module, met een tweede gebruiker. Binnen CRM zijn vaak naast het standaard “relatiebeheer” veel sub-functies onder te brengen, denk aan:

3a          Sales Forecasting (verkoopvoorspelling)

3b          Database marketing / e-mail marketing  

3c          Archiveringcommunicatie, (afspraakbevestigingen, offertes, opdracht bevestigingen, mailverkeer, etc. etc.)

3d          Klachtenafhandeling

3e           etc. etc.

 

🔹 Stap 4

Een offertemodule om offertes en/of prijsopgaves te genereren, dit hoeft geen extra gebruiker te zijn als je de offertemodule zo implementeert dat de orders automatisch worden aangemaakt.

 

🔹 Stap 5

Zorg dat het systeem voorziet uit de juiste / geoptimaliseerde rapportage en breid het systeem uit met het aantal gebruikers die rendabel gebruik kunnen maken van het systeem.

 

Met de ERP Pakketselectie dienst van ROI4U, helpen wij u graag op weg met de juiste keuze voor het juiste ERP Pakket en kunnen wij ook de implementatie begeleiding verzorgen.

 

🔹 Zie jij voordelen van een ERP gedreven administratie voor jouw organisatie? Zet jij de koffie, dan kom ik luisteren naar de eisen en de wensen. 🔹