Printen of Scannen, wat doen we het meest

Printen of Scannen?

 

Printers ze bestaan nog, hoewel we al jaren streven naar een “paperless office”. Als het puur over printen gaat, dan dien je bij aanschaf vooral de prijs per afdruk op basis van je verwachte aantal afdrukken per jaar in overweging te nemen. Goedkope printers kunnen heel duur uitvallen als er veel op geprint wordt. Dure printers kunnen heel goedkoop in gebruik zijn als er veel op geprint wordt. Denk eens aan een goedkope werkplek printer als er weinig geprint wordt, een afdelingsprinter waar gemiddeld op geprint wordt en een bedrijfsprinter voor het bulkwerk.

Het streven naar een “paperless office” heeft er wel voor gezorgd dat we steeds meer zijn gaan scannen, dat gecombineerd met OCR (Optical Character Recognition) software heeft digitaal archiveren wel op de kaart gezet. Dat bespaart veel (dure) m2 kantoorruimte! Bespaar arbeidstijd om zaken uit het archief te halen of daar op te moeten zoeken!

Scannen en Printen zijn vaak verenigd in één apparaat, multifunctional genaamd. Deze kunnen vaak ook nog kopiëren, faxen (wie dat nog wil doen) en mailen.

Wil je meer weten over het streven naar een “paperless office” of hoe je meer efficiency kunt bereiken met digitaal archiveren. We bespreken graag de mogelijkheden, elke vraag kan worden gesteld. Graag onder het genot van een kopje koffie. Bel +31 40 302 11 64. We kunnen ook telefonisch of via een video-call een eerste kennismaking inplannen.

🔹 Hoe bewust gaat jouw organisatie om met printkosten, papierverspilling en digitaal archiveren?

Meer weten

Wil jij de ideale Print en Scan mogelijkheden binnen jullie ICT Infrastructuur & Randapparatuur eens bespreken, neem dan contact met ons op. 

Contact