Waarom een SSL certificaat voor elke website een must is

Waarom een SSL certificaat?

Waarom een SSL-certificaat?

Er zijn veel redenen waarom je een SSL-certificaat nodig hebt voor jouw website. Veiligheid van jouw website is steeds belangrijker.

 

SSL is wettelijk verplicht volgens de AVG

Een SSL-certificaat is verplicht als je persoonsgegevens verwerkt. Zeker sinds de komst van de AVG is het essentieel privacy en veiligheid van de websitebezoeker te zien als prioriteit.

 

‘Onveilig’ meldingen in Google Chrome zonder SSL

Sinds juli 2018 worden door Google Chrome alle websites die geen SSL-certificaat hebben als onveilig weergeven. Mocht je met jouw website geen persoonsgegevens verwerken, dan is het alsnog noodzakelijk een SSL-certificaat aan te schaffen. Google ziet SSL graag als de standaard en motiveert elke website-eigenaar om hier proactief mee om te gaan. Zo stelt Google het ook verplicht voor elke domeinnaam met de .app-extensie een SSL-certificaat te hebben.

 

Gevoelige informatie wordt gecodeerd met SSL

Gevoelige informatie zoals adresgegevens of betalingsverkeer wordt gecodeerd. Zo is het een stuk lastiger voor internetcriminelen om deze gegevens in te zien of aan te passen.

 

SSL is belangrijk voor SEO

Zoekmachines belonen websites met een SSL-certificaat met een hogere waardering in Google. Een SSL-certificaat is dus niet alleen goed voor veiligheid, maar ook voor jouw SEO-positie in Google!

 

SSL schept vertrouwen

Een SSL-certificaat schept vertrouwen. Vrijwel iedereen is bekend met het groene slotje in de browser. Als jouw website beschikt over een SSL-certificaat zien mensen jou eerder als betrouwbaar en zijn ze eerder geneigd over te gaan op aankoop.

 

SSL helpt tegen Phishing

Door een SSL-certificaat valideert de browser van jouw bezoeker dat jouw website echt is. Zo weet de bezoeker zeker dat hij op jouw website zit en niet op een nagemaakte Phishing website.

Lees meer over SSL certificaat