Wereldwijd minder verscheepte tablets

Wereldwijd minder verscheepte tablets

  • Berichtcategorie:ICT Strategie / Nieuws
  • Leestijd:1 minuten gelezen

De wereldwijde tabletmarkt kromp in het afgelopen kwartaal Q2-2018 met 13,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2017. Alleen Apple en Huawei behaalden een minimale groei. In het tweede kwartaal van 2018 werden in totaal 33 miljoen tablets verscheept, meldt onderzoeksbureau IDC. Dat waren er in dezelfde periode vorig jaar nog vijf miljoen meer.

Huawei leverde het afgelopen kwartaal 3,4 miljoen tablets. Dat is 7,7 procent meer dan een jaar eerder. Het Chinese bedrijf is de op twee na grootste tabletfabrikant ter wereld. Alleen Samsung en Apple staan boven Huawei.

Apple verscheepte 0,9 procent meer iPads dan in het tweede kwartaal van 2017. Dat komt neer op 11,5 miljoen exemplaren. Apple heeft nog steeds veruit het grootste marktaandeel, namelijk 34,9 procent.

Samsung volgt met een marktaandeel van 15,1 procent. Afgelopen kwartaal leverde het bedrijf vijf miljoen tablets, een miljoen minder dan vorig jaar. Dat komt neer op een daling van 16,1 procent.

Het aantal tablets dat wordt verscheept, daalt al jaren. Het is het vijftiende kwartaal op rij dat het aantal wereldwijd verscheepte tablets terugloopt.

Bron nu.nl / IDC