back-up en restore strategie

Hoe vaak maak jij of je bedrijf een Back-up?

Een back-up van je data, programmatuur en operating systeem zijn verschillende dingen. Data is vaak zeer dynamisch en vraagt dan om met een hogere frequentie een back-up te maken dan je programmatuur of operating systeem. Een dagelijkse data back-up is een aanrader voor iedere ICT omgeving, bij grotere organisaties met veel data mutaties zelfs meerdere keren per dag.

Binnen je programmatuur veranderd er meestal niet zo veel, tenzij je dagelijks instellingen binnen de programmatuur aanpast. Bij een (netwerk)operating systeem behoren ook de gebruikersinstellingen en de gebruikers zelf, daar vinden dagelijks meer mutaties in plaats dan in eerste instantie gedacht. Ook hier geldt dat een dagelijkse back-up een aanrader is.

Voor het maken van een Back-up plan, kun je de (gewenste) Restore mogelijkheden als uitgangspunt nemen, met in het achterhoofd dat als je een Restore doet van een totale back-up, dat al het werk dat gedaan is na het maken van die back-up verloren gaat. Met een doordacht Back-up plan kun je Restore functies implementeren van een enkel bestand(je), een enkele mailbox, je ERP Data, tot je hele ICT omgeving.

🔹Hoe bewust zijn de Restore mogelijkheden van jouw Back-up(s) bedacht?

 

Meer weten

Wil jij de back-up en restore mogelijkheden binnen jullie ICT Infrastructuur & Randapparatuur eens bespreken, neem dan eens contact met ons op. 

Contact