ERP groeistrategie

Is jouw organisatie op "groei" voorbereid?

Veel mensen denken dat een ERP systeem iets is voor grote ondernemingen. Dat was in het begin veelal het geval, gewoon omdat het voor kleinere bedrijven “onbetaalbaar” leek. Toen werd er meer naar de kosten gekeken en niet naar de opbrengsten. Gelukkig is dat nu anders en worden de opbrengsten van werken met ERP veel vaker meegenomen in de beslissing ERP in te zetten voor een organisatie.

ERP in het kort, is niets meer of minder dan de software die administratieve processen geautomatiseerd afhandelt en aanstuurt voor bijvoorbeeld:

  • Financiële administratie
  • Facturatie
  • Orderverwerking
  • Point of Sale (een kassa)
  • Voorraadbeheer en inkoop
  • Relatiebeheer (CRM)
  • Personeelsadministratie (HRM) 

Natuurlijk zijn er nog veel meer ERP functies en modules dan bovenstaand voorbeeld.

Daarnaast wordt ERP vaak gekoppeld aan e-mail en tekst cq. documentverwerking. Waardoor offertes, facturen, herinneringen, salarisstroken, etc. etc. automatisch per mail verstuurt kunnen worden en binnenkomende berichten en documenten automatisch gedistribueerd en gearchiveerd kunnen worden.

 

 

🔹 Groeistrategie 🔹
Een logische 1e stap zou de financiële administratie kunnen zijn. Daarna kun je alle kanten op, maak je veel facturen ga dan verder met de facturatiemodule. Heb je een winkel en voornamelijk “contante” verkopen kies dan voor een POS systeem. Raak je het overzicht over de “lopende” orders kwijt ga dan voor een orderverwerkingsmodule. Etc. etc.  

Ben je succesvol en blijft je personeelsbestand maar groeien en groeien dan is een HRM systeem interessant.

De strategie bepaald welke data je gaat opbouwen en gebruiken om de volgende groeistap te realiseren.

🔹 Werken jullie met een ICT / ERP groeistrategie?

Deel op
Social
Media