Het belang van de juiste ERP software wordt vaak onderschat

Het belang van de juiste ERP software wordt vaak onderschat

Het belang van de juiste ERP software wordt vaak onderschat, voor je het weet heb je duizenden en duizenden euro’s geïnvesteerd, bij sommige tot wel 500.000.000,00 euro om er vervolgens achter te komen dat het ERP systeem niet gaat doen wat de organisatie voor ogen had of niet past bij de (groeiende) organisatie.

 

ERP pakketselectie gaat, voor bedrijven en organisaties met meer dan 15 medewerkers of voor bedrijven en organisatie met groeiambities, verder dan het op basis van een standaard RFI bepalen of de financiële administratie, de facturatie, de orderverwerking, CRM etc. etc. binnen het systeem passen. Het opstellen van een RFI voor een organisatie is maatwerk! Het gaat om uw werkwijze en uw processen, maar hoe goed heeft u die echt in beeld/ gedocumenteerd? Welke activiteiten gaat u in de nabije en verre toekomst ontwikkelen of doorvoeren?

 

Het kiezen voor de juiste ERP software kan op basis van een stappenplan, waar de voorbereiding MEER dan de helft van het werk is, met respect voor elke stagiair of financial manager, voor ERP pakketselectie is een brede kennis van ERP software nodig en jarenlange ervaring is een MUST om de juiste software voor een organisatie te kiezen.

 

Hoe maakt u de keuze voor een nieuw ERP pakket?