Welk type SSL Certificaat?

Welk type SSL Certificaat?

Domein Validatie (https://bedrijfsnaam.nl)

Met een eigen SSL-certificaat, ook wel bekend als een domeinvalidatie SSL of positive SSL, zien je bezoekers dat je certificaat op je eigen naam is geregistreerd. Je beveiligt hiermee je vaste domeinnaam zoals www.bedrijfsnaam.nl of webshop.bedrijfsnaam.nl. Wil je alle subdomeinnamen binnen een domeinnaam beveiligen, kies dan een Wildcard SSL. Een Domain Validation SSL raden wij aan voor particuliere websites met gegevensuitwisseling.

 

Wildcard SSL (https://*******.bedrijfsnaam.nl)

Met een Wildcard SSL beveilig je alle subdomeinnamen van één domeinnaam. Dus naast www.bedrijfsnaam.nl beveilig je ook webshop.bedrijfsnaam.nl en/of mail.bedrijfsnaam.nl en/of remote.bedrijfsnaam.nl, etc. een efficiënte manier om al je sub-domeinnamen te beveiligen zonder dat je daar meerdere certificaten voor hoeft aan te schaffen. Je gebruikt een Wildcard SSL dus als je naast het hoofddomein ook alle subdomeinen tot één niveau diep wilt beveiligen.

 

Extended Validatie (EV) SSL

EV staat voor uitgebreide validatie. Een EV SSL-certificaat van Sectigo (voorheen Comodo) is het meest uitgebreide certificaat en geeft ook het meeste vertrouwen richting je websitebezoeker. Niet alleen staan jouw bedrijfsgegevens in de adresbalk, ook worden bij de meeste browsers de adresbalk groen gemaakt waardoor het extra opvalt dat jij jouw website hebt beveiligd.

Extended validation betekent dat er een uitgebreide controle plaatsvindt voor installatie van het certificaat. De uitgebreide validatie houdt in dat er een handmatige bedrijfscheck wordt uitgevoerd voordat het certificaat wordt geleverd. Deze validatie is meestal telefonisch en hiervoor heb je een uittreksel voor de Kamer van Koophandel nodig. Wij ondersteunen je graag bij de uitgebreide validatie.

Lees meer over SSL certificaat